Valstybė pirmo būsto subsidijoms šiemet skyrė – 10 mln. Eur

Šiemet valstybė vėl tiesia ranką jauniems žmonėms ir jų pirmo būsto įsigijimui skiria 10 mln. Eur. Į paramą gali pretenduoti jaunos šeimos, kurios pirmą sykį įsigija būstą ar persikrausto gyventi į regioną. Valstybės subsidija gali siekti nuo 15 iki 30 proc. įsigijamo būsto vertės. 

Asmenys, norintys pretenduoti į valstybės paramą, turi atitikti keliamus reikalavimus – registruotą santuoką sudariusi pora arba vienas vaiką auginantis tėvas ar mama, kurių amžius yra iki 36 metų. Taip pat nė vienas šeimos narys negali turėti nuosavo gyvenamojo būsto, o įsigijamas būstas turi patekti į kompensuojamų vietų lokaciją ir būti 100 proc. užbaigtas. 

Lietuvos Respublikos Finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatyme numatyta, kad valstybė subsidijuoja būstą tose teritorijose, kuriuose kvadratinio metro normatyvinė vertė yra bent 65 proc. mažesnė už nustatytą didžiausią normatyvinę kvadratinio metro vertę visoje Lietuvoje. 

„Elpeko“ projektai „Pakrantės alėja“ I ir „Pakrantės alėja“ II atititinka numatytus būsto kriterijus, todėl klientai nekilnojamąjį turtą juose gali įsigyti su subsidija. Perkant būstą šiuose projektuose valstybė kompensuoja nuo 13 tūkst. iki 26 tūkst. Eur. 

Ekspertai pataria, nuo ko reikėtų pradėti, jei norite gauti valstybės finansuojamą subsidiją: 

Laiškas išsiųstas sėkmingai!

Su Jumis susisieksime netrukus,
Elpekas komanda.