Dar šiemet Klaipėdoje duris atvers naujas verslo parkas

NT investavimo ir valdymo įmonė „Elpekas“ šiemet Klaipėdoje planuoja atidaryti vieną didžiausių uostamiestyje verslo parką „2BYSA“. Miesto centre jau greitai iškilsiantis daugiafunkcinių patalpų kompleksas apjungs skirtingų verslo sričių profesionalus. Patalpose bus galima vystyti visą veiklą po vienu stogu – nuo prekybos, ekspozicijos, sandėliavimo iki administravimo, numatytos modernios bendradarbystės erdvės (angl. coworking).

Planuojama, jog naujajame uostamiesčio verslo parke verslui bus pasiūlyta beveik 6 tūkst. kv. m, iš kurių beveik 3 tūkst. kv. m bus modernios biurų patalpos nuo 24 kv. m iki 1680 kv. m.  

Į šį projektą numatyta investuoti apie 6 mln. Eur.

Planuojama, kad verslo parkas bus užbaigtas iki 2024 m. IV ketv.

Sieks pagerinti verslo aplinką uostamiestyje

„Klaipėda sparčiai plėtojasi, traukia svarbius Lietuvai projektus bei investuotojus, tačiau ilgą laiką rinkoje buvo didelis trūkumas kokybiškų, energetiškai efektyvių biurų. Ilgus metus Klaipėdoje beveik nebuvo statoma naujų biurų, o esami vos keli atitinka A energetinės klasės reikalavimus. Dėl to daugelis įmonių, konkuruodamos dėl investicijų, dažnai pasirenka plėtrą Vilniuje ar Kaune, kur biurų pasiūla gerokai labiau išvystyta. Tikimės, kad naujas biurų kompleksas ir moderni verslui pritaikyta aplinka pritrauks dar daugiau investicijų būtent į uostamiestį“, – teigia NT investavimo ir valdymo įmonės „Elpekas“ vadovas Tomas Pocevičius.     

„Elpekas“ yra viena iš didžiausių nekilnojamojo turto investavimo, vystymo ir plėtros įmonių Vakarų Lietuvoje, jau daugiau kaip 12 metų plėtojanti nekilnojamojo turto projektus Klaipėdoje, Klaipėdos rajone ir Palangoje. 

„2BYSA” įsikurs Klaipėdos centre, Dubysos g. 58A, greta pagrindinių prekybos ir paslaugų centrų bei šalia pagrindinės ir judriausios miesto gatvės – Taikos prospekto.

„Tikimės, kad Klaipėdoje aktyviau veiklą vystys ir sostinės įmonės, todėl didelė pridėtinė vertė yra tai, kad naujasis verslo parkas yra greta magistralės į Vilnių. Itin svarbu – šalia esantis centrinis Klaipėdos terminalas, padedantis spręsti svarbius logistikos iššūkius“, – teigia T. Pocevičius.

Verslo parke – trys prekybinių patalpų ir biurų pastatai

Verslo parke „2BYSA” numatyti trys pastatai skirti komercinei veiklai ir biurams: vienas 5 aukštų pastatas (4156 kv. m) ir du vieno aukšto pastatai (762 kv. m ir 808 kv. m). Visi šie pastatai atitiks A++ energetinio efektyvumo reikalavimus.

Pagrindinio pastato pirmajame aukšte suformuotos prekybinės patalpos nuo 231 kv. m, jas užpildys verslai, užsiimantys prekybos, paslaugų, medicinos paslaugomis. Tai šią vietą pavers daugiafunkciu verslo traukos centru, kuriame susitinka skirtingų sričių profesionalai.

„Kuriant šį projektą mums buvo svarbu, kad verslo parke galėtų įsikurti tiek vienos ar kelių darbo vietų ieškantys verslo atstovai, tiek vidutinio dydžio ir didesnės įmonės. Pastebime didelę paklausą iš įvairaus dydžio startuolių, IT ir technologinių įmonių biurams, kurioms augimo procese aktualios patalpos tiek vienai ar kelioms darbo vietoms, tiek ir kelioms dešimtims, – teigia T. Pocevičius. – Todėl siekiamealimybę prisitaikyti prie augančio verslo poreikių. Atsižvelgiant į tai biurų erdvės pritaikytos tiek individualiam darbui, tiek ir organizacijoms, kurioms reikalinga iki 250 darbo vietų“.
   

      

Antrajame šio pastato aukšte suplanuota bendradarbystės erdvė, kurioje numatyta 42 darbo vietos. Pagal individualų poreikį bus galima nuomotis darbo vietą vienai dienai, mėnesiui ar įsigyti 10 apsilankymų narystę, jei planuojama vasaros metu derinti darbus ir atostogas Lietuvos pajūryje ir žvalgomasi modernios aplinkos darbui. Išsinuomoti fiksuotą ar kintančią darbo vietą tokioje erdvėje kainuos nuo 150 eurų mėnesiui. Šiame aukšte taipogi galės įsikurti smulkaus ir vidutinio dydžio įmonės, kurioms siūloma išsinuomoti privačius biurus nuo 24 kv. m iki 59 kv. m (2 – 8 darbo vietos). Privataus biuro nuomos kaina – nuo 450 eurų mėnesiui.

Trečias, ketvirtas bei penktas aukštai numatyti didesnėms įmonėms, kurių darbo poreikiams reikalinga dalis aukšto, visas ar net keli aukštai. Kiekvienas šių aukštų yra 560 kv. m, numatytos 48 darbo vietos. Visi šie trys aukštai užims 1680 kv. m plotą, kuriame galės būti įrengtos 144 darbo vietos, o biurų nuomos kaina sieks nuo 16 eurų už vieną kvadratinį metrą.

Kiti du pastatai verslo komplekse yra vieno aukšto, suformuota 16 lofto tipo patalpų, pritaikytų individualiems verslo poreikiams – nuo prekybinės iki administracinės paskirties. Šiose patalpose patogiai veiklą vykdyti galėtų ir maitinimo įstaigos.

   

Verslo parke „2BYSA” numatytos 163 antžeminės automobilių parkavimo vietos. Bus įrengtos elektromobilių įkrovimo stotelės. Puikus pasiekiamumas ir viešuoju transportu.

Apie „Elpekas“: viena didžiausių nekilnojamojo turto investavimo, vystymo ir plėtros įmonė Vakarų Lietuvoje. Jau daugiau kaip 12 metų plėtojame nekilnojamojo turto projektus Klaipėdoje, Klaipėdos rajone ir Palangoje. Įmonė teikia įvairias paslaugas nuo investavimo į nekilnojamąjį turtą iki statybos projektų valdymo ir įgyvendinimo bei nuolat žvalgosi pažangių idėjų uostamiesčio verslo plėtrai. Daugiau informacijos: www.elpekas.lt   

Plačiau:

https://www.vz.lt/nekilnojamasis-turtas-statyba/2024/01/23/klaipedoje-kyla-naujas-prekybos-erdviu-ir-biuru-projektas&d09604c5d58e5

https://www.15min.lt/verslas/naujiena/bendroves/dar-siemet-klaipedoje-duris-atvers-naujas-verslo-parkas-663-2179938


Kontaktai žiniasklaidai:

Greta Labutytė – Bertašienė – „Elpekas“ projektų vadovė
M: +370 600 20078
E: info@elpekas.lt  

DAUGIAU APIE PROJEKTĄ: 2BYSA

Laiškas išsiųstas sėkmingai!

Su Jumis susisieksime netrukus,
Elpekas komanda.