„Pakrantės alėjų“ kvartalo gyventoja gavo 17 tūkst. valstybės kompensaciją

„Elpeko“ projekte „Pakrantės alėja“ būstą įsigijusi Lina šiandien džiaugiasi ne vien gyvenimu pažangiame ir sparčiai augančiame Klaipėdos rajone, Trušeliuose (9–10 min. iki Klaipėdos centro), tačiau ir tuo, kad netikėtai pavyko gauti valstybės kompensaciją. Būstą įsigijusiai Linai 2020 m. vasario mėnesį valstybė kompensavo 17 tūkst. Eur.

Kaip pasakoja Lina, ji būkštavo, kad neatitiks reikalavimų ir būsto pirkimas bei subsidijos gavimas taps varginančiu procesu. Tačiau viskas vyko skaitmeninėje erdvėje, itin operatyviai ir aiškiai. Lina dalinasi, kad būsto paieškos užtruko, buvo sunku rasti lūkesčius atitinkantį būstą: „Pasiūla rinkoje buvo labai nedidelė, dauguma naujų būstų statomi miestuose. Tuomet kaip tik pradėjo statyti „Pakrantės alėjos“ pirmąją gyvenvietę. Daug vilčių neteikiau, tačiau nuvažiavau apžiūrėti statybvietės. Vos įvažiavusi į teritoriją, iš karto supratau, kad čia bus mano namai. Statybų pabaigos teko laukti pusę metų.“

Šiemet valstybė skyrė 10 mln. Eur jaunoms šeimos, norinčioms įsigyti savo pirmąjį būstą regionuose. Vienai šeimai skiriama nuo 13 tūkst. iki 26 tūkst. Eur. Įsigydami būstą „Pakrantės alėjos“ I ir „Pakrantės alėjos“ II gyventojai taip pat turi galimybę pretenduoti į valstybės skiriamą subsidiją, jei tai yra pirmasis jų būstas. 

Laiškas išsiųstas sėkmingai!

Su Jumis susisieksime netrukus,
Elpekas komanda.